DIARI DE RODATGE (VII): L’ENTREVISTA AMB EN RAMON HERNÀNDEZ

Al món de la comunicació hi ha persones que tenen la capacitat d’adaptar-se a diversos mitjans i professions. Aquest és el cas d’en Ramon Hernàndez, un actor i director de doblatge que ha treballat com a locutor de ràdio, com a periodista, com a col·laborador en un programa de TV3 i, fins i tot, de DJ -però d’això fa molts anys. Tot i que no li agrada gaire l’anime, n’ ha fet molt: Don Patch de Bobobo, Dende a Bola de Drac o Miyagi de Slam Dunk, entre d’altres.

fitxa Ramón Hernàndez


Vam quedar a Soundstudio, un estudi de locució i doblatge on treballa. Va arribar en moto amb un DVD a la mà: Dragon Ball Evolution. Ens va explicar que la portava per parlar una mica de la polèmica que envolta aquest film. En Ramon va realitzar una reflexió molt interessant: si aquesta pel·lícula hagués estat doblada per les veus habituals de Bola de Drac potser no hauria estat tan criticada pel públic català. Cal aclarir que nosaltres pensem que el fracàs d’aquesta pel·lícula no és a causa del seu doblatge, sinó a la qualitat de la pel·lícula en si, ja que està valorada molt negativament també fora de Catalunya. El més interessant d’aquesta reflexió és el fet de com el públic vincula una veu a un personatge i a una sèrie, i la seva absència fa que no només es trobi  a faltar, sinó que es valori negativament.

L’entrevista la vam realitzar a l’interior d’una sala de doblatge a Soundstudio i va resultar molt interessant; vam parlar d’alguns temes que fins ara no havíem tractat amb altres actors i directors de doblatge, com és la importància de la feina de l’assessor lingüístic (com és en David Arnau) o fins i tot dels orígens del doblatge a Catalunya. Ens va explicar un fet molt significatiu: la primera pel·lícula doblada en Espanya va ser al català. Podríem contar-vos més detalls sobre què vam parlar a l’entrevista, però si voleu conèixer més detalls, haureu d’esperar al documental complet!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s