Diari de rodatge (IV): l’entrevista amb Mark i Marta Ullod

L’entrevista d’avui ha estat la més caòtica i imprevisible de les tres que hem fet fins ara. La cita inicial era amb en Mark Ullod,  veu, entre d’altres, d’en Kogoro Mouri (Detectiu Conan), d’en Kazuma Kuwabara (Yu Yu Hakusho) o del Capità Smoker (One Piece); això sí, de manera gairebé inesperada i casual es va afegir a l’entrevista la seva germana, la Marta Ullod, veu de la Sakura (Sakura: la caçadora de cartes), la Beauty (Bobobo), l’Akane Tendo (Ranma), la Marinera Lluna (Sailor Moon), la Yukino Miyazawa (Karekano), etc. Al final, vam realitzar una entrevista conjunta a dos germans que tenen molt a dir sobre el doblatge de l’anime.

Fitxa Marta  Ullod

Havíem quedat al matí amb en Mark Ullod al centre d’Alella (un poble prop de Barcelona), on ell viu actualment. Malauradament, per problemes amb l’autobús que porta fins Alella vam acabar a Teià, un municipi que està a una hora caminant del nostre punt de trobada. Pot semblar que no és molt, però còrrer entre petits turons carregant tot l’equipament quan vas a contra rellotge no és una tasca senzilla. Enmig d’aquesta prova física casualment contacta amb nosaltres la Marta Ullod per dir-nos que accedia a participar a Les veus de l’ànima. Quan li vam dir que, precisament, estàvem de camí a casa d’en Mark, a Alella, vam acordar fer l’entrevista conjunta quan ella arribés des de Barcelona. Finalment, vam arribar al punt de trobada i vam prendre un cafè amb en Mark mentre esperàvem a la Marta i parlàvem del documental, del doblatge i de l’anime en si. Una de les coses de les quals vam parlar va ser d’una persona que ens hauria encantat entrevistar al nostre documental, però que malauradament ja no es troba entre nosaltres: Vicenç Manel Domènech, veu del Fullet Tortuga. Vicenç va ser un actor entranyable, amic proper de la família Ullod, tot un personatge en si mateix, protagonista de moltes de les anècdotes del doblatge de l’anime al català. A més de ser la veu del Follet Tortuga, va ser la de Warsman de Muscleman i director de Bola de Drac després de que ho fos en Joan Pera. Tot i la seva fama de rondinaire els que el van conèixer i van treballar amb ell guarden un record inoblidable.

Quan va arribar la Marta vam anar al pis d’en Mark, on vam decidir fer l’entrevista a causa del vent que feia al matí a Alella. L’entrevista va anar molt bé; de fet, les entrevistes conjuntes entre persones que han compartit tantes coses -com dos germans- normalment tenen com a avantatge la complicitat i els records comuns. A més, la veritat és que l’experiència i l’amabilitat de la Marta i en Mark ens van ajudar a fer una entrevista molt i entretinguda. No només ens van oferir el seu temps i la seva veu, sinó que van ser tan amables amb nosaltres que van fer que la nostra feina fos molt més senzilla.

Quan va concloure l’entrevista els vam demanar que ens gravessin una petita presentació amb alguna de les veus d’anime que més els han marcat:


Anuncis

4 comments

  1. Per fi hem vist a la Sailor Moon catalana parlant de la seva feina!!!!! Trobo que ha parlat poc de Sailor Moon, diria que és una de les sèries més famoses que ha fet…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s